Герус розповів, з яким навантаженням працює Бурштинська ТЕС

Герус розповів, з яким навантаженням працює Бурштинська ТЕС

Укрінформ
На Бурштинській теплоелектростанції працює 7 енергоблоків, які в основному працюють на експорт в Угорщину - наразі це найбільша діюча ТЕС в Україні.

Про це написав голова Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус у Facebook.

“Вимушений простій” - це коли ніякого простою немає, коли і надалі, як і раніше, на Бурштинській ТЕС працює 7 енергоблоків, які в основному працюють на експорт в Угорщину. На сьогодні це найбільша працююча ТЕС в Україні”, - написав Герус.

Він нагадав, що місяць тому “ДТЕК Західенерго” заявила про вимушену зупинку Бурштинської ТЕС (Івано-Франківська область).

“Нібито через “імпорт електричної енергії із РФ та Білорусі”, що само по собі абсурдно, бо Бурштинська ТЕС знаходиться у Бурштинському енергоострові, куди е/е із РФ та Білорусі не може потрапити навіть теоретично. Подібна ситуація і на Добротвірській ТЕС (Львівська область). Там також “вимушений простій”, хоча як і раніше працює 2 блоки на експорт у Польщу”, - заявив голова комітету.

Читайте також: В Укренерго назвали кількість імпортної електроенергії в мережах України

Як повідомляв Укрінформ, в 20-х числах листопада 2019 року ДТЕК заявила про простій частини Бурштинської ТЕС як єдину можливість для запобігання повного припинення діяльності ТЕС. Відтак працівників Бурштинської ТЕС перевели на 4-денний робочий тиждень. Така ж ситуація наприкінці листопада склалася і на Придніпровській ТЕС.

ДТЕК — найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Група розвиває бізнес з видобутку природного газу і вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядки електромобілів. Бурштинська ТЕС входить до складу ПАТ “ДТЕК Західенерго”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-