Уряд через суд розблокував майже 1 мільярд держпідтримки аграріям

Уряд через суд розблокував майже 1 мільярд держпідтримки аграріям

Укрінформ
Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов заявив, що Кабінет міністрів України до кінця року виплатить дотації аграріям на суду майже 1 млрд грн, які раніше були заблоковані судом через позов Всеукраїнської аграрної ради до Кабміну.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Вчора ми писали як через судовий позов було унеможливлено виплата 1 млрд гривень підтримки аграріям. Міністерство економіки подало касаційний позов 26 грудня. І сьогодні суд прийняв рішення і розблокував платежі. Це на грані неможливого. Тому що кінець року і платежі вже зупинені. Але за півдня, після рішення суду, ми провели 1 млрд платежів”, - написав Милованов.

Він також опублікував у себе на сторінці офіційне повідомлення щодо цього, в якому зазначається, що відповідно до касаційного позову Міністерства юстиції України суд розблокував можливість провести виплати за двома державними програмами: "Державна підтримка тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)" (830 млн гривень) та "Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств" (186 млн гривень).

Читайте також: Милованов сказав, коли ринок землі можуть відкрити для іноземців

Таким чином, загалом у 2019 році аграрії отримають майже 4,4 млрд гривень державної підтримки.

Милованов нагадав, що постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 10 грудня 2019 у справі задоволено частково апеляційну скаргу ГС "Всеукраїнська аграрна рада" та скасовано рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 30 травня 2019 у справі за адміністративним позовом ГС "Всеукраїнська аграрна рада" до КМУ про визнання протиправними та нечинними нормативно-правових актів, прийнято нове рішення, яким визнано протиправними та нечинними з моменту прийняття: постанову Кабінету міністрів України від 07 лютого 2018 № 107 "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва"; постанову Кабінету міністрів України від 07 лютого 2018 № 106 "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств".

Таким чином, як зазначається, визнання протиправними та нечинними з моменту прийняття постанов КМУ призводить до неможливості використання коштів, передбачених Мінекономіки у державному бюджеті за програмами "Державна підтримка тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)" та "Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств", з моменту прийняття судового рішення.

Як повідомляв Укрінформ, на брифінгу 27 грудня міністр розвитку, економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов заявив, що через позов Всеукраїнської аграрної ради до Кабміну заблоковані дотації аграріям на суму майже 1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-