Кабмін схвалив підписання мирової угоди з Газпромом

Кабмін схвалив підписання мирової угоди з Газпромом

Укрінформ
Кабінет міністрів України схвалив проєкт мирової угоди з російським Газпромом.

Відповідне розпорядження від 27 грудня № 1372-р оприлюднено на сайті уряду.

"Схвалити проект Мирової угоди у справі за позовом компанії "Газпром" до держави Україна, яка розглядається арбітражним трибуналом ad hoc відповідно до Арбітражного регламенту Комісії Організації Об’єднаних Націй з права міжнародної торгівлі, справа ПТС № 2019-10", - йдеться у документі.

Також Кабмін уповноважив міністра юстиції Дениса Малюську на підписання Мирової угоди.

Читайте також: Зеленський назвав перемогою отримання $2,9 мільярда компенсації від Газпрому

Як повідомлялося, 28 лютого 2018 року Стокгольмський арбітражний трибунал ухвалив рішення на користь Нафтогазу в спорі з Газпромом.

Трибунал підтвердив порушення Газпромом зобов’язань щодо обсягів транзиту та присудив компенсацію в розмірі 4,63 млрд дол. За цим рішенням Газпром мав сплатити Нафтогазу близько 2,56 млрд дол., з урахуванням остаточного розрахунку за газ, поставлений в 2014 та 2015 роках.

Читайте також: Сертифікація Оператора ГТС відкрила шлях до підписання транзитного договору

Першу частину компенсації - 2,1 млрд дол. з присуджених 4,63 млрд дол. Нафтогаз отримав у вигляді газу, що був поставлений Газпромом у 2014 році. Нафтогаз відобразив цю частину виграшу у звітності за 2017 рік і сплатив відповідні податки і дивіденди до державного бюджету у 2018 році. 27 грудня Україна отримала 2,918 млрд дол. США від Газпрому на виконання рішення Стокгольмського арбітражу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-