Суд заблокував дотації аграріям на мільярд — Милованов

Суд заблокував дотації аграріям на мільярд — Милованов

Укрінформ
Міністр розвитку, економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов заявив, що через позов "Всеукраїнської аграрної ради" до Кабміну заблоковані дотації аграріям на суму майже 1 млрд грн.

Про це він сказав під час брифінгу в п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кабінет міністрів у цьому році профінансував усі програми, які були в бюджеті державної підтримки сільського господарства обсягом на 3,4 млрд грн, але ще майже на 1 млрд грн виплат наразі заблоковані у судовому порядку через позов "Всеукраїнської аграрної ради" до попереднього уряду. Позов Всеукраїнської аграрної ради, яка представляє аграріїв, заблокував можливість виплати 1 млрд грн в цьому році", - заявив Милованов.

За його словами, протягом 2019 року було виплачено понад 2,8 млрд грн на розвиток фермерства, тваринництва, садівництва також компенсація за залученими кредитами та компенсація закупленої сільгосптехніки та обладнання.

Читайте також: Милованов назвав головні напрямки економічних реформ

Окрім того, зауважив він, 27 грудня, було виплачено понад 270 млн грн за програмою підтримки хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягід, а також 337 млн грн - за програмою фінансової підтримки заходів в агропромисловому у комплексі шляхом здешевлення кредитів.

"26 грудня 2019 року Міністерство юстиції України подало касаційну скаргу до Верховного суду України. У 2020 році ми виконаємо всі програми підтримки аграрного сектору, а також будемо працювати над тим, щоб відновити та поновити можливість отримати підтримку за тими програмами, які зараз є заблокованими", - наголосив Милованов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-