Шефчович — про газову угоду України та РФ: Це добре збалансований документ

Шефчович — про газову угоду України та РФ: Це добре збалансований документ

Укрінформ
Віцепрезидент Єврокомісії Марош Шефчович привітав укладення угоди між Україною і Росією з транзиту російського газу на європейський ринок через українську ГТС та назвав цей крок «перемогою для всіх».

Відповідну інформацію Марош Шефчович оприлюднив на сторінці у мережі Twitter.

«Прорив на тристоронніх газових переговорах остаточно зроблено. Радий мати підписану та добре збалансовану угоду, яка є важливою для забезпечення безперервного транзиту російського газу в Європу через Україну. Кожен сьогодні є переможцем. #EnergyUnion», - написав Шевчович.

Як повідомляв Укрінформ, після п’ятого раунду газових переговорів, що проходили 19 грудня у Берліні, міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель і його російський колега Олександр Новак заявили, що “відпрацювали кінцевий протокол”, який наближає сторони до підписання фінальних договорів.

Читайте також: Газові переговори: Кабмін оприлюднив Протокол тристоронньої зустрічі

На переговорах у Мінську 20 грудня представники Єврокомісії, України та РФ досягли остаточної домовленості з принципових позицій щодо транзиту російського газу територією України.

31 грудня 2019 року закінчується дія договору між господарюючими суб'єктами України та Росії щодо умов транспортування російського природного газу по українській території в Європу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-