Газові переговори: Кабмін оприлюднив Протокол тристоронньої зустрічі

Газові переговори: Кабмін оприлюднив Протокол тристоронньої зустрічі

Документ
Укрінформ
Кабінет міністрів України оприлюднив відскановану версію Протоколу зустрічі представників ЄС, України та РФ щодо транзиту російського газу через територію України.

Протокол зустрічі представників Європейського Союзу, України та Російської Федерації, а також компаній цих країн (ООО «Оператор газотранспортної системи України», НАК «Нафтогаз України», ПАО «Газпром») розміщено на Урядовому порталі.

Як повідомляв Укрінформ, на переговорах у Мінську 20 грудня представники Єврокомісії, України та РФ досягли остаточної домовленості з принципових позицій щодо транзиту російського газу територією України.

Читайте також: Росія виплатить Україні близько $3 мільярдів до кінця року — Оржель

Міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель на брифінгу 21 грудня повідомив, що транзитний договір по газу між Україною та Росією планується на п'ять років із можливістю його пролонгації на десять років. Він зауважив, що обсяги, які зафіксовані, мінімально гарантовані для транзиту: 65 млрд кубометрів на перший рік, 40 - наступні чотири роки.

Читайте також: Україна підпише транзитний контракт з РФ на п'ять років

3 1 грудня 2019 року закінчується дія договору між господарюючими суб'єктами України та Росії щодо умов транспортування російського природного газу по українській території в Європу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-