У Раді підписали меморандум щодо законопроєкту про ринок землі - Разумков

У Раді підписали меморандум щодо законопроєкту про ринок землі - Разумков

Укрінформ
Представники всіх фракцій та груп у ВР підписали меморандум щодо спільної роботи над підготовкою до другого читання проєкту закону про зміни до законодавчих актів щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

Про це повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна", передає кореспондент Укрінформу.

"З приводу введення ринку землі - це не може бути швидким процесом. Є порозуміння між різними політичними силами, які працюють в парламенті. Сьогодні підписаний меморандум між усіма фракціями та депутатськими групами, де досягнуто домовленостей, у рамках яких ми будемо працювати під час підготовки цього дуже важливого законопроєкту до другого читання", - сказав Разумков.

Читайте також: КСУ взявся розтлумачити, чи має право Рада давати добро на продаж землі

Як повідомлялося, 20 грудня Разумков доручив Комітету ВР з питань аграрної та земельної політики провести дев'ять засідань до 10 січня 2020 року для розгляду пропозицій і поправок, які надійшли під час підготовки до другого читання законопроєкту № 2178-10. Спікер зазначив, що ця позиція погоджена усіма фракціями та групами.

Верховна Рада 13 листопада 2019 року ухвалила у першому читанні законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення (№2178-10). Розгляд у другому читанні було заплановано на 17-20 грудня.

Проєкт закону передбачає скасування з 1 жовтня 2020 року заборони на продаж землі. Згідно з документом, набувати право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення можуть громадяни України, територіальні громади, держава, юридичні особи України та іноземні громадяни й особи без громадянства - у разі набуття в порядку спадкування та з обов'язком відчужити ділянку впродовж року.

Читайте також: Євродепутат заявив, що інвесторам з дружніх країн можна дозволити купувати землю в Україні

У Верховній Раді зареєстровано понад 4,6 тис. поправок до другого читання законопроєкту.

Президент Зеленський заявляв, що рішення про право продажу іноземцям землі сільськогосподарського призначення буде ухвалено тільки після всеукраїнського референдуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-