СБУ провела обшуки в Енергоатомі у справі про закупівлі для АЕС

СБУ провела обшуки в Енергоатомі у справі про закупівлі для АЕС

Укрінформ
Працівники Служби безпеки провели обшуки на держпідприємстві “Енергоатом” у справі про закупівлю обладнання за завищеними цінами.

Про це інформує пресслужба Генпрокуратури у Facebook.

“11 грудня 2019 року слідчі Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України провели ряд обшуків у ДП НАЕК «Енергоатом», за місцем роботи та проживання посадовців держпідприємства, які можуть бути причетними до закупівлі обладнання та монтажних робіт для деяких АЕС України за завищеними цінами”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Гончарук пояснив, чому звільнили президента Енергоатому

За версією слідства, у 2017-2018 роках окремі комерційні структури поставили спеціалізовані клапани на загальну суму майже 40 млн грн, попередньо придбавши їх у виробників за ціною, що в чотири рази менша. З метою штучного завищення вартості продукції було виготовлено псевдодоговори купівлі-продажу, бухгалтерську та податкову звітність, використано ланцюг підприємств «транзитерів».

У ГПУ поінформували, що вживаються невідкладні заходи для якнайшвидшого притягнення винних до відповідальності та відшкодування збитків державі. Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-