Криклій поінформував, коли почнеться відновлення регіональних доріг за кошти ЄБРР

Криклій поінформував, коли почнеться відновлення регіональних доріг за кошти ЄБРР

Укрінформ
Мінінфраструктури у 2020 році почне реалізовувати перші проєкти із відновлення місцевих доріг в Україні за кошти від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Про це заявив міністр розвитку інфраструктури України Владислав Криклій під час зустрічі з представниками ЄБРР, повідомляє пресслужба відомства.

«Такі проєкти (залучення коштів ЄБРР до фінансування розвитку доріг на місцевому рівні - ред.) – це не тільки вигідні ресурси, а й інша якість. В них точно неможливо ділити дороги на ділянки по 40 метрів або вдаватись до інших сумнівних дій. Влада на місцях потребує підтримки – ми готові її надати. Ми очікуємо, що вже в 2020 році розпочнеться реалізація перших проєктів з відновлення місцевих доріг за кошти ЄБРР», - зазначив Криклій.

За його словами, наразі одним з важливих завдань Мінінфраструктури є розробка алгоритму взаємодії міжнародних фінансових організацій (МФО) з органами місцевої влади. «Крім коштів Дорожнього фонду на розбудову дорожньої інфраструктури ми маємо використовувати кошти МФО”, - наголосив міністр.

Читайте також: Криклій пояснив як забезпечать прозорість оренди в аеропорту "Бориспіль"

У Мінінфраструктури додали, що під час зустрічі сторони також обговорили принципи залучення органів місцевого самоврядування до обговорення пріоритетів спрямування коштів з держбюджету на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення та вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді цього року міністр інфраструктури України Владислав Криклій повідомив, що Європейський банк реконструкції та розвитку виділить Україні 300 мільйонів євро на відновлення регіональних доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-