В Енергоатомі представили нового керівника

В Енергоатомі представили нового керівника

Оновлено
Укрінформ
Прем'єр-міністр Олексій Гончарук і міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель представили у ДП НАЕК "Енергоатом" т.в.о. президента Павла Павлишина.

Про це повідомили Укрінформу у пресслужбі Енергоатому.

Натомість, експрезидент Енергоатому Юрій Недашковський, якого уряд звільнив наприкінці листопада, звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва, щоб оскаржити своє звільнення.

Зокрема, Недашковський просить суд скасувати розпорядження уряду щодо припинення ним повноважень президента НАЕК "Енергоатом".

Читайте також: Недашковський у суді оскаржує своє звільнення з Енергоатома

Водночас, до суду надійшла заява про забезпечення позову, де позивач просить ОАСК зупинити дію відповідного розпорядження уряду та заборонити Кабінету міністрів та Міністерству енергетики та захисту довкілля вчиняти дії та приймати рішення щодо звільнення позивача з посади президента НАЕК "Енергоатом" з підстав, зазначених у відповідному розпорядженні КМУ.

Окрім цього, Недашковський просить ОАСК заборонити уряду та міністерству приймати рішення, оголошувати та проводити конкурсний відбір керівника на посаду президента НАЕК "Енергоатом".

Наразі вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі та наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову.

Як повідомляв Укрінформ, 27 листопада з ініціативи міністра енергетики та захисту довкілля уряд схвалив рішення про звільнення глави ДП "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" Юрія Недашковського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-