Гончарук оголосив тендер на будівництво мосту в Запоріжжі

Гончарук оголосив тендер на будівництво мосту в Запоріжжі

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук оголосив тендер на визначення підрядної організації для будівництва мосту через Дніпро у Запоріжжі та наголосив, що будівництво самого мосту може стартувати вже на початку наступного року.

Про це йдеться у дописі на Facebook-сторінці прем'єра.

"Три тижні тому був у Запоріжжі, де поставив завдання підготувати та оголосити тендер на добудову всім відомого мосту. Так от, щойно тендер оголосили. А вже на початку наступного року почнемо будівництво", - йдеться у повідомленні.

За словами Гончарука, міст має розв'язати гостру транспортну проблему у Запоріжжі, що накопичувалася у місті роками.

Читайте також: У бюджет заклали гроші на початок добудови мостів у Запоріжжі — Разумков

Після визначення переможця розпочнеться будівництво першої черги об’єкту, яку планується повністю завершити за декілька років.

"Першу частину об‘єкту Укравтодор має завершити вже за 2 роки! Туди входить будівництво 21 штучної споруди, в тому числі двох мостів через Дніпро із виїздами на Прибережну магістраль та проспект Соборний. Ця частина будівництва відкриє проїзд з Правобережної частини міста через Дніпро та острова Хортиця по трьох смугах руху з виїздом на Прибережну магістраль та вул. Тюленіна. Це вже суттєво розвантажить рух в місті!", - наголосив 

Гончарук переконаний, що міжнародний тендер — це можливість провести його прозоро та ефективно.

Читайте також: Гончарук анонсував масштабний ремонт доріг в Україні наступного року

Нагадаємо: під час представлення нового керівника "Укравтодору" Олександра Кубракова, Глава Уряду одним із найважливіших проєктів назвав будівництво запорізького мосту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-