Нафтогаз у грудні не змінив ціни на газ для промисловості

Нафтогаз у грудні не змінив ціни на газ для промисловості

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" оприлюднив цінові пропозиції для промислових споживачів газу на грудень 2019 року. Ціни не змінилися у порівнянні з цінами на листопад 2019 року.

Про це повідомляється на офіційному сайті НАК.

"Нафтогаз опублікував цінові пропозиції на природний газ, які діятимуть з 1 грудня 2019 року, для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання. У порівнянні з цінами на листопад 2019 року, у грудні ціни не змінені", - йдеться у повідомленні.

Запропоновані ціни на природний газ із ресурсу компанії диференційовані в залежності від обсягів закупівлі та умов оплати. Таким чином, газ у компанії можба придбати за ціною 5861 – 6463 грн за тис. кубометрів (без ПДВ та витрат на його транспортування магістральними та розподільними трубопроводами).

Читайте також: Україна чотири роки не купує газ у Росії - Коболєв

Як повідомлялося, з 1 жовтня 2015 року введено в дію Закон України «Про ринок природного газу», яким передбачено, що постачання природного газу здійснюється за цінами, що вільно встановлюються між постачальником та споживачем крім випадків, передбачених цим Законом. Так, з метою забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, на суб‘єктів ринку природного газу у виключних випадках та на визначений строк можуть покладатися спеціальні обов‘язки в обсязі та на умовах, визначених Кабінетом міністрів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-