Укроборонпром не виставлятиме

Укроборонпром не виставлятиме "Зорю" - "Машпроєкт" на приватизацію

Документ
Укрінформ
Укроборонпром не планує подавати Фонду держмайна України (ФДУ) пропозиції щодо включення миколаївського державного підприємства НВКГ "Зоря"-"Машпроєкт" до переліку об’єктів держмайна, що підлягають приватизації.

Лист з відповідним текстом за підписом директора Укроборонпрому Айвараса Абромавичуса оприлюднив у Facebook миколаївський екснардеп Артем Ільюк.

Лист надійшов у відповідь на запит громадської організації «Партія миколаївців».

«Приватизації "Зорі"-"Машпроєкт" не буде. Сотні підписів, які ми зібрали і звернення до Президента разом з урядом переконали владу не заграватися з ключовим миколаївським підприємством. Під час кількох поїздок до Києва мені дали усні гарантії, що приватизації не буде. А днями підкріпили це офіційним листом (фото - в коментарях)», - написав Ільюк.

Тема можливої приватизації цього, одного із бюджетоутворюючих підприємств Миколаєва, викликала широкий негативний резонанс у місті.

Миколаївське ДП НВКГ "Зоря"-"Машпроєкт" - один з лідерів світового газотурбобудування. Наразі тут працюють 12 тисяч людей. Понад 90% його продукції йде на експорт.

Тут проєктують і виготовляють турбіни для кораблів, суден, електроенергетики, газотранспортних магістралей. Продукція комплексу поставляється в Індію, Китай, В'єтнам, Сінгапур, Південну Корею, Іран та інші країни.

Читайте також: Милованов назвав об'єкти, які не можна приватизовувати

Як повідомлялося, НВКГ входило до переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації. Але після того, як Верховна Рада України 2 жовтня визнала таким, що втратив чинність "Закон України про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації", це підприємство може бути невдовзі приватизоване.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-