Лише 10% власників землі готові її продати - міністр соцполітики

Лише 10% власників землі готові її продати - міністр соцполітики

Укрінформ
В Україні лише 10% власників землі готові її продати, решта планують продовжити працювати на ній.

Про це заявила міністр соціальної політики Юлія Соколовська у Facebook.

Міністр нагадала, що сьогодні парламент у першому читанні буде розглядати земельну реформу.

“Цю реформу протягом майже 20-ти років активно саботують ті, хто зацікавлені, щоб ринок і далі продовжував працювати в тіні, щоб фермери за копійки, а іноді навіть за мішок зерна здавали в оренду свій пай. Щоб контракти оренди на 49 років, вважайте, що це фактично продаж, — були нормою. Але це не норма”, - зазначила Соколовська.

Читайте також: Тіньовий обіг землі сягає 10 мільярдів — Милованов

Вона наголосила на тому, що мораторій на продаж землі “ не дає можливості ринку розвиватись — ані фермерам, ані селянам”.

“Наша команда виступає за те, щоб держава якомога менше втручалася в життя людей. Не держава має вирішувати — продавати українцю свою землю чи ні. Лише 10% власників готові продати свою землю. Решта — планують працювати на своїй землі”, - зазначила міністр.

Соколовська підкреслила, що ліберальний ринок — це інвестиції, нові робочі місця, нові технології та виходи на інші ринки, достойні та офіційні заробітні плати для громадян, а з іншого боку - надходження до бюджету, які можна спрямувати на допомогу тим, хто найбільше потребує.

Як повідомляв Укрінформ, у порядку денному Верховної Ради України на 13 листопада до розгляду парламентаріїв запропоновані законопроєкти щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-