АМПУ за три квартали збільшила чистий дохід на 10%

АМПУ за три квартали збільшила чистий дохід на 10%

Укрінформ
За три квартали поточного року Адміністрація морських портів України збільшила чистий дохід на 10%, фінансування експлуатаційного днопоглиблення у 6 разів та ремонт власного флоту у 2,5 раза.

Про це повідомляє пресслужба АМПУ.

"Чистий дохід Адміністрації морських портів України за три квартали 2019 року зріс на 10% або на 500 млн грн у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року і становив 5,09 млрд грн. Чистий прибуток АМПУ за цей період зменшився на 296 млн грн до 1,23 млрд. грн. Це зумовлено збільшенням фінансування проєктів з підтримання паспортних глибин у портах у 6,7 раза, а також ремонту та відновлення власного флоту у 2,5 раза", - йдеться у повідомленні.

Керівник ДП «АМПУ» Райвіс Вецкаганс зазначив, що завдяки збільшенню фінансування проєктів з експлуатаційного днопоглиблення до 737,9 млн грн за 9 місяців поточного року обсяг виконаних робіт в українських портах склав понад 3,6 млн м куб. Також АМПУ суттєво – до 128,7 млн грн збільшено фінансування проєктів з ремонту власного флоту та відновлення суден отриманих від держпідприємства «Укрводшлях» для підтримки заявлених глибин на внутрішніх водних шляхах.

"Це позначилося на показниках чистого прибутку АМПУ, проте здійснені заходи у середньостроковій перспективі дозволять збільшити обсяги перевезень морським та річковим транспортом, а також кількість суднозаходів в українські порти", - наголосив керівник підприємства.

Читайте також: АМПУ оголосила конкурс на посаду начальника адміністрації Миколаївського морпорту

Він зауважив, що за цей період на 188,5 млн грн зменшився обсяг капітальних інвестицій підприємства. Через відсутність затвердженого фінплану на поточний рік АМПУ не в змозі реалізувати важливі проєкти вартістю понад 500 млн грн.

У зв’язку із зменшенням чистого прибутку знизився й обсяг відрахувань в державний бюджет на 444,8 млн. грн до 2,48 млрд грн, акцентував керівник АМПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-