Інтеграцію України в енергоринок ЄС не зупинити – Кулеба

Інтеграцію України в енергоринок ЄС не зупинити – Кулеба

Укрінформ
Угода про асоціацію з ЄС створює для України можливості для повної інтеграції до європейського енергетичного ринку, і цього процесу вже не зупинити.

Про це на зустрічі з пресою за підсумками засідання Комітету асоціації Україна-ЄС заявив віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба.

Саме так він відповів на запитання кореспондента Укрінформу щодо реакції на реєстрацію в Верховній Раді законопроєкту, метою якого є скасувати рішення про прийняття в цілому змін до деяких законів України у зв'язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу.

«Хто б там що не зупиняв, запевняю вас, що анбандлінг відбудеться. Тому що інтеграцію України до енергетичного ринку ЄС вже не зупинити. У нас є додаток 27 до Угоди про асоціацію, який створює можливості для повної інтеграції української енергетичної системи до енергосистеми Євросоюзу, що повністю відповідає нашим національним інтересам», - зазначив урядовець.

Він зауважив, що Кабмін розуміє «великі політичні ігри й баталії» довкола газотранспортної системи та Нафтогазу, але буде рішуче просуватися вперед у реформуванні цієї галузі.

Читайте також: ЄС радить Україні зберігати баланс між швидкістю та ефективністю реформ

«Уряд, який я представляю, зробив те, про що інші лише говорили. Всі тільки збиралися робити анбандлінг Нафтогазу, а ми його зробили. Ми цей процес завершимо, і Україна інтегрується в енергетичний простір та енергетичний ринок ЄС», - наголосив Дмитро Кулеба.

Декілька годин тому про позитивний характер переговорів з українською стороною заявив віцепрезидент Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович, який оприлюднив відповідний пост у Twitter.

«Зустрівся з віцепрем'єром України Дмитром Кулебою з питань імплементації Угоди про асоціацію в енергетичному секторі. Є декілька позитивних моментів: зокрема, в анбандлінгу газотранспортної системи та в інтеграції ринку електроенергії. Будемо продовжувати гарну роботу!» - наголосив представник Єврокомісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-