Приватизація Укренерго: у компанії протестують інтерес інвесторів

Приватизація Укренерго: у компанії протестують інтерес інвесторів

Укрінформ
ПрАТ "НЕК "Укренерго" хоче протествувати, чи є інтерес західних інвесторів до компанії, перш ніж визначитися із доцільністю приватизації.

Про це під час дебатів "Державні інфраструктурні монополії: залишити не можна приватизувати" сказав заступник директора з інвестицій "НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"У нашому випадку з Укренерго підхід до приватизації має бути більш продуманим. Адже на сьогодні наш прибуток залежить від регулятора, а щоб залучати приватні інвестиції, ця модель регулювання має бути змінена. Тому для правильної приватизації нам треба, по-перше, змінити регулювання, а по-друге, на якійсь частині акцій попередньо протестувати, чи є інтерес у західних інвесторів до підприємства", - сказав Кудрицький.

Читайте також: Укренерго відповідає вимогам до незалежного оператора системи передачі — НКРЕКП

Як повідомляв Укрінформ, наразі Укренерго проходить сертифікацію як незалежний оператор системи передач. Нещодавно Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, ухвалила попереднє рішення про сертифікацію та вказала на ряд недоліків, що мають бути усунуті перед остаточним рішенням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-