Уряд повернув державі Калуську ТЕЦ

Уряд повернув державі Калуську ТЕЦ

Укрінформ
Калуська ТЕЦ, що була передана попереднім урядом у власність місцевої громади, повернута державі.

Про це на брифінгу за результатами засідання уряду сказав прем'єр-міністр Олексій Гончарук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми повернули до державної власності Калуську ТЕЦ. Раніше минулим урядом було прийняте рішення, щоб передати її у комунальну власність. Це можна пов'язувати з різними обставинами: говорили, що певні люди хочуть встановити над нею контроль, пов'язували з рейдерськими атаками... Ми прийняли рішення повернути цей важливий об'єкт у державну власність, щоб точно бути впевненими, що люди будуть у теплі взимку, захищені від несподіванок під час опалювального сезону", - сказав Гончарук.

Читайте також: Мін'юст повернув Калуську ТЕЦ у державну власність

Як повідомляв Укрінформ, попередній уряд схвалив рішення про передачу громадам шести теплоелектроцентрале, серед яких і Калуська ТЕЦ. Тодішній міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявляв, що така передача здійснюється у рамках децентралізації.

1 серпня Міністерство енергетики та вугільної промисловості підписало наказ про ліквідацію ДП «Калуська ТЕЦ» і передачу цілісно-майнового комплексу Калуській міській раді.

У вересні Комісія у сфері розгляду скарг із державної реєстрації при Міністерстві юстиції прийняла рішення скасувати перереєстрацію Калуської ТЕЦ на нового власника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-