Ексмер Варшави Свєнчіцький вступив на посаду бізнес-омбудсмена України

Ексмер Варшави Свєнчіцький вступив на посаду бізнес-омбудсмена України

Укрінформ
У вівторок, 15 жовтня, колишній мер Варшави Марчін Свєнчіцький вступив на посаду бізнес-омбудсмена України.

Про це Укрінформу повідомили у Раді бізнес-омбудсмена.

«Ми бачили Раду як ефективну організацію, яка допомагає компаніям в Україні захищати свої законні права. Моє першочергове завдання – це, нарешті, ухвалення Верховною Радою закону про Установу бізнес-омбудсмена. Коли діятиме цей закон, Рада матиме більше інструментів для виявлення та усунення системних проблем, з якими стикаються підприємці, а також налагодження ефективного діалогу між бізнесом та державними органами», - сказав Свєнчіцький про свою роль на цій посаді.

Як зазначається у повідомленні, Свєнчіцький став наступником Альгірдаса Шемети, першого бізнес-омбудсмена. За 5 років роботи Рада бізнес-омбудсмена розглянула понад 6100 скарг від компаній щодо неправомірних дій державних органів та допомогла підприємствам повернути понад 17 млрд грн.

Свєнчіцький – польський політик та економіст, колишній міністр зовнішньоекономічних зв'язків та заступник міністра економіки, а також мер Варшави. Останні 8 років він був депутатом польського Сейму, де обіймав посаду заступника голови української парламентської групи. Він також консультував український уряд з реформи децентралізації у 2014-2015 роках і був керівником проєкту ЄС-ПРООН «Блакитна стрічка» в Києві у 2007-2011 роках.

Читайте також: Бізнес в Україні: Мінцифри розробляє "електронне резидентство"

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2019 року стало відомо, що Наглядова рада бізнес-омбудсмена України схвалила кандидатуру Свенціцького на цю посаду.

У лютому 2019 року бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета повідомив про своє рішення не подовжувати контракт, укладений до травня 2019 року, проте згодом погодився залишитися на посаді до жовтня.

Посаду бізнес-омбудсмена запроваджено в Україні в 2014 році.

Рада бізнес-омбудсмена – це незалежний постійно діючий консультативно-дорадчий орган Кабінету міністрів України, започаткований з метою створення прозорих умов роботи державних та місцевих органів влади, державних або підконтрольних державі компаній, а також для запобігання корупції.

Рада бізнес-омбудсмена фінансується через мультидонорний рахунок ЄБРР, відкритий у 2014 році. Донорами є: Європейський Союз, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Нідерланди, Норвегія, Польща, Швеція, Швейцарія, Велика Британія та США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-