Зміни у продажі електрики Центренерго: 90% йтиме на

Зміни у продажі електрики Центренерго: 90% йтиме на "ринок на добу наперед"

Укрінформ
ПАТ "Центренерго" з листопада 90% своєї електроенергії буде продавати на "ринку на добу наперед" (РДН), а лише 10% виробітки буде реалізовуватися на ринку двосторонніх договорів.

Про це повідомляє пресслужба "Центренерго".

"У зв’язку із необхідністю покриття дефіцитів на «ринку на добу наперед» компанія вирішила, що починаючи з листопада 90% своєї електроенергії буде продавати на "ринку на добу наперед", - йдеться у повідомленні.

Компанія наголошує, що на ринку двосторонніх договорів буде продаватися не більше 10% електроенергії, що буде вироблена у листопаді.

"У вересні на "ринку на добу наперед" дефіцити виникали майже в усі години доби, а у деякі години доби споживачі могли купити лише 30%-40% електроенергії від своїх потреб, що призводило до нестабільності та цінового зростання", - додали в компанії.

Читайте також: 800 держпідприємств готують до продажу “з молотка”. Як не продешевити

Центренерго також оголосило про плани підвищувати виробництво електроенергії.

"У жовтні запланований виробіток на рівні 1,4 млрд кВт-год, що на 71% більше, аніж у липні та на 30% більше, аніж у вересні. Таке збільшення виробництва компанії покращує конкуренцію на ринку, зменшує потенційні дефіцити та забезпечує країну власним виробництвом електроенергії", - інформує компанія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-