Мінекономіки проведе 18 регіональних форумів для обговорення земельної реформи

Мінекономіки проведе 18 регіональних форумів для обговорення земельної реформи

Укрінформ
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства проведе 18 регіональних форумів для обговорення впровадження ринку сільськогосподарських земель.

Про це розповів заступник міністра розвитку економіки Тарас Висоцький на брифінгу в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дискусія триває. Ми анонсували, і вчора вже були в двох обласних центрах. Ми плануємо об'їхати всю Україну, 18 земельних регіональних форумів провести, де знов почути думки всіх верств українців, пайовиків, представників органів місцевого самоврядування, фермерів, аграрних виробників, інших небайдужих профільних асоціацій", - сказав урядовець.

Він зауважив, що наразі у Раді зареєстровано 10 альтернативних урядовому законопроєктів про обіг земель сільськогосподарського призначення.

"Звісно, коли буде призначено розгляд цих законопроєктів на аграрному комітеті, ми будемо долучатися, будемо прислухатися до думки авторів, будемо враховувати те, що ми чуємо в регіонах, спілкуючись з людьми, і спільно приймати рішення, не забуваючи про нашу ціль - при тому, щоб зберегти аграргну галузь як лідера економіки, дати поштовх для подальшого розвитку, залучити додаткові інвестиції та збільшити доходи, в тому числі українців, у тому числі пайовиків", - зазначив Висоцький.

Читайте також: Депутати "Слуги народу" внесли до Ради законопроєкт про ринок землі

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 2 жовтня включила до порядку денного сесії 38 законопроєктів, серед яких і урядовий проєкт закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення" (№2178) та два альтернативні йому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-