DCH готова взяти участь у приватизації Електроважмашу та Об'єднаної гірничо-хімічної компанії

DCH готова взяти участь у приватизації Електроважмашу та Об'єднаної гірничо-хімічної компанії

Укрінформ
Група DCH Олександра Ярославського повідомляє про свою готовність взяти участь в приватизації державних підприємств "Електроважмаш" і "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" в разі, якщо уповноважені органи влади ухвалять відповідне рішення.

Про це повідомляється на сайті групи.

"Ми зацікавлені в розвитку української промисловості, а анонсовані міністром економіки, торгівлі і сільського господарства України до приватизації об'єкти отримають нові перспективи розвитку за рахунок синергії з іншими активами DCH. Інвестиційні можливості DCH і успішний досвід управління великими виробничими комплексами є передумовами забезпечення стабільної роботи Електроважмашу і Об'єднаної гірської хімічної компанії та зміцнення ринкових позицій цих підприємств", - зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства на початку жовтня передало на приватизацію до Фонду державного майна держпідприємство "Завод "Електроважмаш" і ПрАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія".

Читайте також: DCH підтверджує готовність інвестувати в реконструкцію дніпровського аеропорту

Пріоритетними напрямками діяльності Групи DCH, якою володіє Ярославський, є фінанси, промисловість, видобуток корисних копалин, транспорт, девелопмент, виробництво будматеріалів, готельний бізнес тощо. В числі українських активів DCH: Харківський тракторний завод, рудник "Суха балка" (Кривий Ріг), Дніпровський металургійний завод (ДМЗ), страхова компанія "ІНГО Україна", Міжнародний аеропорт "Харків", "Українська гірничодобувна компанія" (УГДК), готель Kharkiv Palace Hotel 5*, мережа ТРЦ "Караван Megastore", регбійний клуб "Олімп" тощо.

Державне підприємство "Завод "Електроважмаш" (засноване в 1946 р.) - провідне підприємство України з розробки та виробництва турбо- і гідрогенераторів, великих електричних машин постійного струму для різних галузей народного господарства, єдиний в Україні постачальник комплектного електрообладнання для залізничного та міського електротранспорту. Крім того, підприємство розробляє та постачає електрообладнання для великовантажних кар'єрних самоскидів, надає послуги з проєктування, ремонту та випробування електрообладнання. ДП "Завод "Електроважмаш" входить до числа підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки України. Турбогенераторами виробництва ДП "Завод "Електроважмаш" укомплектовано 73% потужностей ТЕС України. Завод виробляє продукцію для замовників з усього світу.

ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" було створено у серпні 2014 року. Воно стало правонаступником ДП "Вільногірський гірничо-металургійний комбінат", створеного восени 2009 року.

Об'єднана гірничо-хімічна компанія отримала оперативний контроль над Іршанським і Вільногірським комбінатами без права їх продавати або здавати в оренду. До серпня 2014 року ці комбінати орендувало ПАТ "Кримський титан" Дмитра Фірташа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-