Цьогоріч в Україні очікують рекордний урожай зернових

Цьогоріч в Україні очікують рекордний урожай зернових

Укрінформ
Урожай зернових в Україні у 2019 році завдяки підвищенню продуктивності аграрного сектору може сягнути рекордних 80 млн тонн, а земельна реформа може сприяти ще більшому зростанню врожайності.

Про це заявив заступник голови Національного банку Дмитро Сологуб на конференції “Управління ринковими ризиками та ризиком ліквідності Market Risk 2019”, повідомляє пресслужба НБУ у Facebook.

“У цьому році врожай зернових в Україні може сягнути рекордних 80 млн тонн, і це не збіг обставин, не фактор сприятливих погодних умов, а саме підвищення продуктивності аграрного сектору, який багато інвестував в оновлення техніки і технологій упродовж останніх років. Крім цього, 80 млн тонн зернових – це ще не верхня межа. Земельна реформа може сприяти значному збільшенню врожайності у найближчі роки”, - сказав Сологуб.

Він зазначив, що стійке зростання продуктивності в аграрному секторі та інтерес іноземних інвесторів до гривневих облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) – це два нові фундаментальні тренди в українській економіці, які серед іншого забезпечують і сприятливу ситуацію на валютному ринку у цьому році.

“Приплив іноземних інвестицій в державні облігації українського Уряду також не можна вважати раптовим припливом “гарячого” капіталу. Сьогодні значні інвестиції нерезидентів спрямовується в довгострокові ОВДП. Водночас загальна частка нерезидентів на ринку облігацій внутрішньої державної позики не є високою і має потенціал до зростання, якщо порівнювати з іншими країнами”, - наголосив заступник голови Нацбанку.

Читайте також: НБУ знову вимагає стягнення з Бахматюка 8,6 мільярда за кредитами рефінансування

Як повідомляв Укрінформ, у 2019 році, за прогнозами Міністерства аграрної політики України, яке зараз перебуває у стані реорганізації, і Міністерства сільського господарства США очікується зростання в Україні загального врожаю до 75 млн тонн. Зокрема, прогнозується, що вітчизняне виробництво кукурудзи у 2019 році сягне рекордних 36 млн тонн.

Станом на 9 жовтня 2019 року в Україні зібрано 51,2 млн тонн зернових та зернобобових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-