Треба з'ясувати, хто хотів

Треба з'ясувати, хто хотів "розпиляти" Мотор Січ - Президент

Укрінформ
Пріоритетом для держави є збереження "Мотор Січі", крім того, необхідно з'ясувати, хто хотів знищити це стратегічне підприємство.

Про це Зеленський сказав під час пресмарафону 10 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я знаю, що і Антимонопольний комітет, і Абромавічус в Укроборонпромі, і правоохоронні органи вивчають цю справу. Тут не в пріоритеті, яка з країн може бути партнером України в "Мотор Січі". Наш пріоритет - щоб у нас залишилось підприємство, вивчити, хто його хотів "розпиляти", і потім вирішувати питання з китайськими партнерами… Ми повинні зберегти підприємство, незважаючи на те, скільки б у нас не було акцій, зберегти для Запоріжжя "Мотор Січ", бо це реальна загроза залишити більше 20 тисяч людей без робочих місць", - сказав Зеленський.

Він також акцентував увагу на безпековому питанні у справі "Мотор Січі".

"Є пов'язана історія з документами, які могли перейти разом з "Мотор Січчю", іншого нашого конструкторського бюро, разом з цією справою... Тобто є ще й безпекове питання", - сказав Зеленський.

Читайте також: Президент про розслідування корупції в оборонці: Скоро побачите результати

Як повідомлялося, у серпні США попереджали Україну про ризики продажу "Мотор Січі" китайському бізнесу. Раніше видання The Wall Street Journal повідомило, що угода про "Мотор Січ" сприймається американськими чиновниками як черговий крок Китаю до розширення своєї військової спроможності. Повідомлялося також, що придбання компанії "Мотор Січ" сприятиме нарощуванню військових сил КНР, що Вашингтон намагався стримати через введення ембарго на продаж товарів військового призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-