Працюємо, щоб люди відчули зниження тарифів - Зеленський

Працюємо, щоб люди відчули зниження тарифів - Зеленський

Укрінформ
Завдання влади — зменшити комунальні тарифи для населення, попри вимоги Міжнародного валютного фонду.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський під час прес-марафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Міжнародний валютний фонд, якщо бути чесним, вимагає, щоби були ринкові ціни. Ринкові ціни для нашої країни сьогодні — це збільшення тарифів. Але ви бачите, що, починаючи з літа, ми почали зменшувати їх. Це і є наша задача”, - підкреслив Зеленський.

Він зазначив, що обговорював це питання з Міжнародним валютним фондом і з урядом. І відсоток від загального доходу сім’ї за комунальні платежі, за його словами, буде падати.

“І ми домовлялися про одне. Якщо навіть ми дійсно відкриємо ринок, і якщо у нас будуть ринкові ціни, ми з вами повинні домовитися, — по-іншому не буде, — що відсоток від доходу сім’ї повинен бути на комуналку. Цей відсоток повинен зменшитись. І це ми гарантуємо людям”, - підкреслив Президент.

За його словами, він ставить це питання уряду, і прем’єр з ним згоден.

“Тобто що ми хочемо. У 2020 році повинен збільшитись прожитковий мінімум, він повинен просто стати реальним. Я не пам’ятаю, на яку цифру кінцеву вийде уряд. Не хочу обіцяти, але прожитковий мінімум, ми обраховували, десь 4300 при сьогоднішньому курсі — курс до 100, як деякі люди говорили, збільшуватися не буде. Курс - це окрема проблема, вона є. Тому я можу тільки сказати одне: що ми будемо зменшувати цей відсоток. Людина ніколи не буде платити 50, 70 чи 80, не дай Боже, відсотків за комуналку від свого доходу чи від доходу сім’ї. Це я можу гарантувати Але зараз ми працюємо в цілому і над деякими речами, щоби люди побачили, що тарифи зменшились”, - зазначив Зеленський.

Читайте також: Я готовий піти, коли суспільство мені скаже — Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Президент України Володимир Зеленський проводить пресмарафон. Глава держави відповідає на запитання журналістів протягом усього дня. Пресмарафон вже побив світовий рекорд пресконференції Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-