Ціна оренди землі на аукціонах наблизилась до європейської - підсумки пілотного проєкту

Ціна оренди землі на аукціонах наблизилась до європейської - підсумки пілотного проєкту

Укрінформ
З 1 жовтня 2019 року завершилася дія пілотного проєкту за технологією Blockchain, який протягом року реалізовував торговельний майданчик OpenMarket ДП "СЕТАМ".

Це заявив генеральний директор ДП "СЕТАМ" Віктор Вишньов під час пресконференції на тему "Електронні земельні аукціони на блокчейні: результати пілотного проєкту", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей проєкт (з проведення електронних земельних торгів за технологією Blockchain — ред.) продовжувався рік. Мали розробити нормативні документи або прийняти наші пропозиції щодо продовження цих електронних торгів і зафіксувати це на законодавчому рівні. Але це не відбулося і з першого жовтня повернулися звичайні оффлайнові торги",- сказав Вишньов.

За його словами, протягом року на платформі OpenMarket з використанням технології Blockchain продано 2692 лота на загальну суму 187 млн грн.

Читайте також: СЕТАМ провів рекордну кількість земельних онлайн-аукціонів за день

Вишньов також стверджує, що внаслідок впровадження електронних торгів річна ціна оренди землі в Україні наблизилася до європейської. Найбільше вона зросла у Кіровоградській (до 7 102 грн за 1 га), Полтавській (до 6 583 грн), Вінницькій (до 6 088 грн) Хмельницькій (до 5 965 грн) областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-