У питаннях ПриватБанку я захищатиму інтереси України — Зеленський

У питаннях ПриватБанку я захищатиму інтереси України — Зеленський

Оновлено
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявляє, що у питаннях ПриватБанку захищатиме інтереси України.

Про це він сказав під час пресмарафону в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У питаннях ПриватБанку я буду захищати нашу країну, тільки інтереси держави Україна, - наголосив Зеленський.

Він нагадав, що наступне судове засідання у справі за позовом Ігоря Коломойського про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку між Мінфіном і особами, які були на той момент співвласниками фінустанови, відбудеться 17 жовтня.

Президент також зазначив, що питання ПриватБанку важливе не лише у переговорах з Міжнародним валютним фондом.

“Не тільки з МВФ, різні міжнародні партнери запитуються цим питанням... Мені кажуть - ви як Президент краще не впливайте. А що я повинен робити? Ну, ви якось так не впливайте, але впливайте. Це дуже цікава позиція”, - сказав Зеленський.

При цьому він додав, що в разі, якщо за результатами суду щодо ПриватБанку необхідно буде “захищати країну”, то “я буду захищати нашу державу”.

"Я захищаю суспільство України. Ми повинні робити все, щоб не сплатити жодної копійки колишнім власникам, і ми повинні за це боротись", - сказав Зеленський.

Читайте також: Президент каже, що українськими ЗМІ мають володіти українці — як і землею

Як повідомляв Укрінформ, Господарський суд Києва 24 вересня розпочав розгляд позову колишніх акціонерів ПриватБанку Ігоря Коломойського і Triantal Investments Ltd про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку від 21 грудня 2016 року.

ПриватБанк був націоналізований у грудні 2016 року. 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. НБУ, Мінфін і ПриватБанк подали апеляцію на це рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-