Турецькі інвестори збудують на Одещині другу потужну вітроелектростанцію

Турецькі інвестори збудують на Одещині другу потужну вітроелектростанцію

Укрінформ
Турецька компанія «Гюріш Холдінг Анонім Ширкеті» збудує в Овідіопольському районі Одеської області другу вітроелектростанцію «Овід Норс» потужністю 66 МВт.

Про це повідомляє пресслужба Одеської облдержадміністрації.

"Турецька компанія має намір розширити інвестиції в галузі альтернативної енергетики та реалізувати будівництво другої черги вітроелектростанції «Овід Норс» на території Овідіопольської селищної ради Овідіопольського району потужністю близько 66 МВт. Наша співпраця передбачає розвиток, розширення та зміцнення відносин в галузі альтернативної енергетики в Одеському регіоні", - сказала в.о. голови ОДА Світлана Шаталова, коментуючи підписання облдержадміністрацією меморандуму про співпрацю з ТОВ «Овід Норс» і турецькою компанією «Гюріш Холдінг Анонім Ширкеті».

Своєю чергою представники компанії «Гюріш Холдінг Анонім Ширкеті» і ТОВ «Овід Норс» Мехмет Ямантюрк, що підписали спільний документ, заявили про готовність реалізувати на Одещині другу чергу підприємства з відновлювальної енергії. Проект першої черги обійшовся компанії у більш ніж 40 мільйонів євро, а другу потужністю близько 66 МВт буде зведено за 100 мільйонів євро.

Зазначається, що введена компанією «Гюріш Холдінг Анонім Ширкеті» в експлуатацію ВЕС «Овід Вінд» складається з 9 вітроенергетичних установок. Ця електростанція, генеруючи щорічно близько 108 млн кВт/год, зможе забезпечити електроенергією близько 33 тисяч домоволодінь Одещини.

Читайте також: В Україні у "зелену" енергетику цьогоріч інвестували понад €2 мільярди

Як повідомлялося, першу вітроелектростанцію «Овід Норс» потужністю 32 МВт було введено в експлуатацію 22 вересня цього року. У церемонії її запуску в Овідіопольському районі взяли участь в.о. голови Одеської облдержадміністрації Світлана Шаталова, голова правління Української вітроенергетичної асоціації Андрій Конеченков, представники компанії-інвестора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-