Уряд планує до кінця року домовитися про експорт курятини до Китаю

Уряд планує до кінця року домовитися про експорт курятини до Китаю

Укрінформ
Кабмін планує до кінця 2019 року завершити перемовини з китайським урядовими організаціями щодо відкриття експорту української курятини до Китаю.

Про це, за інформацією агентства Bloomberg, повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Качка.

"За словами заступника міністра економіки України Тараса Качка, українські державні чиновники працюють зі своїми китайськими колегами над початком експорту птиці в Китай. Він вважає, що домовленості можна досягти до кінця року", - йдеться у повідомленні.

За інформацією видання, Китай активізує перемовини щодо імпорту м'яса після спалаху в країні африканської чуми свиней. За деякими оцінками, країна втратила половину свого стада свиней за останній рік. Це, як очікується, підвищить попит на інші види м'яса, оскільки ціни на свинину в Китаї невпинно зростають. Так КНР вже дозволила декільком українським виробникам експортувати яловичину.

За інформацією Bloomberg, найбільший український виробник птиці — ПрАТ "Миронівський хлібопродукт" (МХП) — також сподівається, що Китай незабаром розпочне імпорт курятини. За словами голови правління МХП Юрія Косюка, офіційні особи КНР відвідали об'єкти компанії.

За оцінками агентства, Україна наразі є сьомим у світі експортером курятини. Український експорт птиці з 2015 року збільшився вдвічі і за прогнозами уряду США цього року Україна поставить на експорт близько 350 тис. тонн м’яса птиці.

Читайте також: Китай відкриває ринок для українського ріпаку

Як повідомляв Укрінформ, Китайська Народна Республіка затвердила перелік українських потужностей з виробництва замороженої яловичини для експорту цієї продукції на китайський ринок. Наразі до переліку внесені три суб’єкти, але процес триває, і до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів продовжують надходити заявки на відкриття китайського ринку для інших українських виробників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-