В Україні домовились про гарантовані поставки нафти на Кременчуцький НПЗ

В Україні домовились про гарантовані поставки нафти на Кременчуцький НПЗ

Укрінформ
Гарантовані обсяги транспортування нафти на Кременчуцький нафтопереробний завод упродовж трьох років, починаючи із 1 жовтня 2019 року, становитимуть не менш як 1,2 млн тонн на рік.

Про це повідомляє пресслужба Укртранснафти.

"АТ «Укртранснафта» і ПАТ «Укртатнафта» уклали договір про збільшення гарантованих обсягів транспортування нафти системою магістральних нафтопроводів на Кременчуцький нафтопереробний завод з 1 жовтня 2019 року до 1,2 млн тонн на рік", - ідеться в повідомленні.

Також документ включає так званий принцип ship-or-pay, тобто, в разі, якщо фактичні обсяги перекачування сировини будуть нижчими гарантованих, замовник послуг додатково сплачує вартість транспортування недопоставлених об’ємів згідно з встановленим тарифом.

Відтак, упродовж трьох років з 1 жовтня 2019 року по 30 вересня 2022 року замовник послуг гарантує поставку нафти в обсязі не менше 1,2 млн тонн у річному вимірі та не менше 300 тис. тонн з 1 жовтня 2022 року по 31 грудня 2022 року.

Зокрема, гарантований обсяг транспортування нафти на рік, який зобов’язується поставити замовник послуг, дозволяє знизити заплановане збільшення тарифу на перекачування сировини на Кременчуцький НПЗ порівняно з його проєктним розміром, який раніше базувався на фактичних обсягах прокачування.

Читайте також: Білорусь готова збільшити поставки нафтопродуктів в Україну - Лукашенко

Як повідомлялось, у вересні цього року НКРЕКП ухвалила проєкт постанови про триетапне підвищення тарифів на транспортування нафти трубопроводами АТ «Укртранснафта» протягом трьох років.

За інформацією видання enkorr, чинні тарифи на прокачування нафти було затверджено у грудні 2016 року. У 2017 та 2018 роках ці тарифи не покривали затрат на перекачування нафти, і збитки від поставок сировини на НПЗ Укртранснафта компенсувала за рахунок доходів від транзиту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-