Укроборонпром шукає гендиректора для провідного виробника турбін у світі

Укроборонпром шукає гендиректора для провідного виробника турбін у світі

Укрінформ
Укроборонпром оголосив відбір кандидатів на посаду генерального директора Миколаївського державного підприємства НВКГ "Зоря" - "Машпроєкт".

Про це повідомляє пресслужба Укроборонпрому.

"Державний концерн "Укроборонпром" розпочинає процес пошуку та відбору кандидатів на посаду генерального директора одного з найбільших державних підприємств України дивізіону суднобудування та морської техніки ДП "НВК газотурбобудування "Зоря" - "Машпроєкт", - ідеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Миколаївське ДП НВКГ "Зоря" - "Машпроєкт" - один із лідерів світового газотурбобудування. Тут проєктують і виготовляють турбіни для суден, електроенергетики, газотранспортних магістралей. Понад 90% продукції йде на експорт - в Індію, Китай, В'єтнам, Сінгапур, Південну Корею, Іран та інші країни.

Читайте також: Приватизація «Зорі-Машпроєкту»: Керівник області обіцяє підтримку працівникам

Укроборонпром 29 липня 2019 року призначив в. о. генерального директора НВКГ "Зоря" - "Машпроєкт" Миколу Тройнича, який із 2011 року був заступником генерального директора з виробництва.

Раніше підприємство очолював депутат Миколаївської міськради від Блоку Петра Порошенка Костянтин Картошкін.

Верховна Рада України 2 жовтня 2019 року ухвалила закон про скасування переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, серед яких і "Зоря" - "Машпроєкт".

Голова фракції партії "Слуга народу" у Верховній Раді України Давид Арахамія на початку вересня запевнив миколаївців, що приватизувати державне підприємство "Зоря" - "Машпроєкт" поки ніхто не збирається.

Новопризначений голова Миколаївської ОДА Олександр Стаднік на брифінгу 19 вересня запевнив, що при можливій приватизації ДП НВКГ "Зоря" - "Машпроєкт" буде зроблено все можливе для захисту інтересів працівників підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-