Е-проект за 1 гривню: Дубілет обіцяє запуск

Е-проект за 1 гривню: Дубілет обіцяє запуск "пілотника" для зниження корупції на митниці

Укрінформ
Запуск пілотного проекту для цифровізації процесу доручень про проведення митних оглядів товарів і транспорту обійдеться державі в 1 грн.
Про це міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет повідомив на своїй сторінці в Facebook.

“Ми запускаємо систему, яка дозволить трохи знизити корупцію на митниці. ІТ-рішення обійшлося державі в 1 грн. Вчора ми проголосували його на Кабміні й розраховуємо запустити протягом тижня", - написав Дубілет.

За його словами, зараз українські силові відомства (СБУ, ДБР, МВС тощо) можуть надсилати митникам орієнтування, зобов'язання оглядати вантажі підозрілих компаній. Але часто це не обґрунтована міра, а просто спосіб вимагання хабарів.

Як зазначив Дубілет, КМУ на базі волонтерського проекту iGov/ iDoc запустив єдиний бізнес-процес. Силовики зможуть подавати орієнтування тільки в електронній формі, заданій формі за погодженням заданих людей у центральному офісі. І на стороні митниці такі запити будуть прийматися тільки з цього процесу.

"Тепер держава взяла за 1 грн собі на баланс iDoc (документообіг, створений на базі iGov) і може запускати подібні проекти за пару тижнів і безкоштовно", - написав Дубілет.

За його словами, уряд розраховує, що нова система призведе до різкого зниження подібних запитів. А ті запити, які будуть надходити, будуть ретельно аналізуватися централізовано.

Читайте також: У Кабміні створять робочі групи для боротьби з корупцією "на всіх фронтах"

Як повідомляв Укрінформ, 2 жовтня Кабінет міністрів створив ряд територіальних підрозділів Державної митної служби і ввів пілотний проект для цифровізації напрями процесу доручень про проведення митних оглядів товарів і транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-