НАБУ оголосило підозру експосадовцю Східного ГЗК у розтраті 25,4 мільйона

НАБУ оголосило підозру експосадовцю Східного ГЗК у розтраті 25,4 мільйона

Укрінформ
Детективи Національного бюро повідомили двом особам про підозру у розтраті 25,4 млн грн державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

Про це інформує пресслужба НАБУ.

Зокрема, йдеться про колишнього заступника генерального директора із забезпечення виробництва ДП «СхідГЗК» та директора ТОВ «Торговий дім «Еко-Сервіс».

Оскільки їх місцезнаходження не встановлено, про підозру було повідомлено заочно. У подальшому колишніх посадовців оголосили у розшук.

Як встановило слідство, з лютого по травень 2015 року екскерівник ДП «СхідГЗК» уклав з директором ТОВ «Торговий дім «Еко-Сервіс» додаткові угоди до договору на закупівлю мінералів (сірки) для потреб підприємства, внаслідок чого протиправно збільшено ціну за одиницю товару на 31%, а у подальшому на 57%, що призвело до збитків для державного підприємства в сумі 25,4 млн грн. При цьому закупівля ДП «СхідГЗК» сірки кожного разу здійснювалась із залученням не менш ніж трьох посередників, що зумовлювало завищення на кожному етапі кінцевої ціни на ці мінерали для державного підприємства.

Читайте також: НАЗК знайшло в декларації Данилюка мільйонні “неточності”

На підставі матеріалів, зібраних детективами під час досудового розслідування, вдалося домогтися анулювання угод із закупівлі ДП «СхідГЗК» сірки за завищеним цінами. Рішення суду набуло законної сили, відтак, створено підґрунтя для стягнення з приватної компанії на користь ДП «СхідГЗК» переплачених безпідставно 25,4 млн грн.

Раніше НАБУ і САП викрили та розслідували іншу корупційну схему на ДП «СхідГЗК» - із закупівлі уранового концентрату за завищеною ціною. Це розслідування закінчено й наразі слухається в суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-