Адміністрація морських портів планує на третину скоротити чисельність працівників

Адміністрація морських портів планує на третину скоротити чисельність працівників

Укрінформ
Державне підприємство "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) планує скорочення чисельності працівників підприємства майже на 30%.

Про це повідомляється на сайті АМПУ.

"Адміністрація морських портів України розпочинає наступний етап оптимізації адміністративних витрат. Наразі йдеться про скорочення чисельності працівників підприємства майже на 30%", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що оптимізація чисельності персоналу – це системна робота, яка ведеться в АМПУ протягом останніх трьох років. За цей час в адміністрації скоротили понад 800 працівників.

«Питання оптимізації — дуже складне, адже ми говоримо про людей, наших працівників. Кожний конкретний випадок вимагає окремого рішення. Але нам потрібно підвищувати ефективність бізнес-процесів та оптимізувати витрати. Тому цей процес буде продовжуватись, в першу, чергу на рівні адміністративного апарату»,— підкреслює керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Читайте також: АМПУ вийшла на рекордний показник днопоглиблення у серпні

За його словами, стратегія розвитку АМПУ передбачає проведення корпоратизації підприємства, що визначено як пріоритет і наглядовою радою підприємства, і Міністерством інфраструктури України. Для цього АМПУ необхідно створити максимально ефективну структуру персоналу.

Оптимізація чисельності працівників адміністративного апарату на центральному рівні стане першим етапом, який має завершитися протягом 2020 року. Наступним етапом стане реорганізація філій підприємства шляхом створення мережевих адміністрацій морських портів за регіональним принципом. Злиття відокремлених підрозділів, уникнення дублювання функцій та, як наслідок, оптимізація чисельності адміністративного апарату малих та великих портів дозволять досягти відповідного скорочення витрат.

«За останній рік ми пройшли низку змін у корпоративному управлінні: створення Наглядової ради, Міністерством розроблено Політику власності підприємства, тож наступним кроком повинна стати максимально ефективна корпоратизація, якої вже досягли понад 51% портових адміністрацій країн ЄС. Одним з параметрів оцінки успішності таких перетворень має стати скорочення адміністративних витрат на забезпечення роботи АМПУ та збільшення інвестицій у розвиток стратегічної портової інфраструктури»,— резюмував Вецкаганс.

В рамках процесу оптимізації витрат АМПУ буде продовжено виведення неосновних виробничих функцій на аутсорсинг, що дозволить покращити якість надання послуг та скоротити поточні витрати, а також передачу непрофільних активів адміністрації місцевим громадам чи на приватизацію.

"Протягом останніх трьох років за рахунок передачі восьми таких об’єктів іншим власникам, АМПУ вдалося скоротити витрати на їх утримання у середньому на 17 млн грн на рік, зменшити чисельність персоналу державного підприємства та одночасно зберегти за працівниками їх робочі місця у іншого роботодавця", - додають в АМПУ.

Також зазначається, що для пом’якшення несприятливих наслідків оптимізації чисельності персоналу адміністрації розробляються заходи щодо можливості перепрофілювання (перекваліфікації) працівників, що підлягатимуть звільненню, та забезпечення їх зайнятості в інших сферах. АМПУ здійснює активну співпрацю з Державною службою зайнятості України в рамках вивчення попиту на професії і посади, що пропонуються на ринку праці, а також розробляються спільні заходи щодо професійної підготовки та перепідготовки фахівців на базі навчальних центрів підприємства та Державної служби зайнятості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-