Укроборонпром хоче скоротити кількість спецекспортерів зброї

Укроборонпром хоче скоротити кількість спецекспортерів зброї

Укрінформ
Експортну функцію Укроборонпрому необхідно зробити ефективнішою, прибравши внутрішню конкуренцію між підприємствами, які мають спеціальну експортну ліцензію.

Про це заявив генеральний директор Укроборонпрому Айварас Абромавичус, повідомляє пресслужба “Укроборонпрому”.

"Наша мета – оптимізувати та зробити експортну функцію Укроборонпрому ефективною. Наразі іноді ми маємо ситуацію, коли декілька спецекспортерів конкурують за один і той самий ринок збуту! Така внутрішня конкуренція призводить до зниження ціни, тобто Україна втрачає валютну виручку. Кількість наших спецекспортерів буде скорочена”, – цитує Абромавичуса пресслужба.

За його словами, нині Україна все менше продає залишків радянської техніки і все більше готова запропонувати на міжнародний ринок власні новітні розробки.

Читайте також: Абромавичус скасував зміни до статуту Укрспецекспорту

Натомість, за словами Абромавичуса, слід посилити кооперацію концерну з приватними виробниками озброєння.

На сьогодні в Україні налічується близько 20 підприємств, що мають спеціальну експортну ліцензію, шість із яких знаходяться у складі Укроборонпрому, наголошують у пресслужбі.

Як повідомлялось, Абромавичус своїм наказом скасував зміни до статуту Укрспецекспорту, що ставили під загрозу цілісність Укроборонпрому. Згідно з наказом, була затверджена нова редакція статуту Державної компанії "Укрспецекспорт", що усуває всі ризики та визначає компанію юридичною особою публічного права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-