Уряд розробить нову Генеральну схему планування території України

Уряд розробить нову Генеральну схему планування території України

Укрінформ
Кабінет Міністрів України планує розробити нову Генеральну схему планування території України, створити Містобудівний кадастр на державному рівні та інтегрувати його з іншими реєстрами та кадастрами.

Про це йдеться в Програмі діяльності Кабінету міністрів України, опублікованій на сайті ВР.

“Передусім ми розробимо нову Генеральну схему планування території України та визначимо на законодавчому рівні вимоги щодо необхідності розроблення та актуалізації іншої містобудівної документації для прогнозування розвитку територій, визначення і раціонального взаємного розташування зон житлової та громадської забудови, виробничих, рекреаційних, природоохоронних, оздоровчих, історико-культурних та інших зон і об’єктів”, - йдеться в тексті програми.

Зазначається, що також буде створено Містобудівний кадастр на державному рівні, який буде інтегровано з іншими реєстрами та кадастрами для забезпечення відкритого та дистанційного доступу громадян, суб’єктів господарювання та потенційних інвесторів до актуальної містобудівної документації та іншої інформації у суміжних сферах, на які може впливати будівельна діяльність. Також уряд має намір стимулювати населені пункти планувати розвиток своїх територій.

Читайте також: Кабмін планує за 5 років відремонтувати 24 тисячі кілометрів доріг

Для збереження існуючого рівня озеленення територій населених пунктів, щорічного збільшення на 5% територій зеленого господарства, охоплених доглядом комунальними службами, та збільшення до 100 % вулиць і доріг населених пунктів, що обладнані зовнішнім освітленням із застосуванням енергоефективних технологій, - запровадити контроль якості на державному рівні та забезпечити відповідальність органів місцевого самоврядування за порушення вимог у сфері благоустрою.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів напередодні, 29 вересня, схвалив Програму діяльності уряду та зареєстрував її у парламенті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-