Уряд зробив перший крок до здешевлення кредитів на купівлю сільгоспземлі — Гончарук

Уряд зробив перший крок до здешевлення кредитів на купівлю сільгоспземлі — Гончарук

Укрінформ
Кабінет міністрів зробив перший крок до здешевлення кредитів на купівлю землі сільськогосподарського призначення для виробників с/г продукції.

Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час брифінгу у пресцентрі Кабміну 30 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вчора прийняли розпорядження, це перший крок для створення механізмів фінансування здешевлення кредитів для купівлі земель сільськогосподарського призначення для виробників сільськогосподарської продукції", - сказав Гончарук.

Він додав, що це окремий документ, який є першим логічним кроком для того, щоб наступного року, якщо земельна реформа таки відбудеться, уряд встиг створити всі необхідні інструменти, які компенсували би частку кредитів, або "іншим чином призводили до здешевлення ресурсу для тих, хто захоче взяти участь в ринку землі, почати на ньому працювати".

Читайте також: Шлях до ринку землі розмічено: уряд подав рамковий законопроєкт

Як повідомляв Укрінформ, Президент Зеленський доручив Кабміну до 1 жовтня 2019 року подати у Верховну Раду законопроєкт про ринок земель сільськогосподарського призначення. Парламент має ухвалити його до 1 грудня.

Заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні була запроваджена у 2001 році. З 2002 року мораторій неодноразово продовжувався. У грудні 2018-го Верховна Рада продовжила його до 1 січня 2020 року.

У серпні 2019 року Зеленський на українсько-турецькому бізнес-форумі у Стамбулі заявив, що Україна до кінця року проведе земельну реформу, щоб створити ринок землі на 40 млн га.

25 вересня урядовий законопроєкт №2178 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення” був зареєстрований у Верховній Раді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-