Місія МВФ за два тижні 37 разів зустрічалась із представниками НБУ

Місія МВФ за два тижні 37 разів зустрічалась із представниками НБУ

Укрінформ
Місія міжнародного валютного фонду мала 37 зустрічей з представниками Національного банку за 15 днів візиту до Києва.

Про це повідомляє пресслужба НБУ у Facebook.

"37 зустрічей місія МВФ мала з представниками Національного банку за 15 днів візиту до Києва. У тому числі 9 зустрічей - безпосередньо за участю членів правління центробанку", - йдеться у повідомленні.

У НБУ назвали головні висновки, які зробила команда Фонду, повертаючись до Вашингтона: необхідність продовження в Україні послідовної монетарної політики, спрямованої на зниження інфляції до 5% і стабілізацію її на цьому рівні; потреба і далі накопичувати міжнародні резерви, але - в рамках режиму гнучкого обмінного курсу. Іншими словами, збільшувати резерви лише за умови, що на ринку є надлишок валюти, який можна викупити, і купівлею валюти Національний банк не повинен змінювати ринковий тренд на протилежний - зміцнення на девальвацію, і навпаки; важливість збереження фінансової стабільності з одночасним зміцненням ролі фінсектору як посередників у розподілі фінансових ресурсів в економіці; незалежність Національного банку від політичних впливів.

Як повідомляв Укрінформ, місія Міжнародного валютного фонду під керівництвом Рона ван Родена відвідала Київ 12-26 вересня і почала обговорення нової трирічної програми підтримки України в рамках механізму розширеного фінансування.

Читайте також: Переговори з МВФ продовжаться через два тижні у Вашингтоні - НБУ

За підсумками візиту місії до Києва в українському представництві МВФ заявили, що за останні два тижні експерти місії провели плідні дискусії з питань напрямів політики для нової програми, зокрема, з податково-бюджетної і грошово-кредитної політики, а також ключових заходів з реформування. Крім того, було акцентовано увагу на важливості незалежності центрального банку та захисту фінансової стабільності, а також необхідності докласти всіх зусиль для мінімізації фіскальних втрат, пов'язаних з реорганізацією або ліквідацією банків.

Попередня програма кредитування Міжнародного валютного фонду для України stand-by була затверджена в кінці 2018 року і розрахована на 14 місяців. Вона передбачала виділення трьох траншів. Перший і єдиний транш від МВФ за цією програмою Україна отримала 21 грудня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-