Міненерго розробить нову стратегію видобутку газу до 2025 року

Міненерго розробить нову стратегію видобутку газу до 2025 року

Укрінформ
Міністерство енергетики та вугільної промисловості, що знаходиться в процесі трансформації в Міністерство енергетики і захисту навколишнього середовища, готове взятися за розробку нової стратегії видобутку газу до 2025 року.

Про це на форумі Ukrainian Gas Forum заявила керівник експертної групи нафти і газу директорату викопних джерел палива міністерства Олена Чайковська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Міністерство готове розробити стратегію видобутку газу до 2025 року, ми розіслали запрошення стейкхолдерам. Робоча група ще не почала працювати", - сказала Чайковська.

За її словами, міністерство планує розробити документ, який буде "реально працювати".

Читайте також: Укртрансгаз заповнив шість із десяти газосховищ

Як повідомлялося, в 2016 році уряд затвердив програму розвитку видобутку газу, яка відома як "Стратегія 20/20". Згідно зі стратегією в 2020 році видобуток газу має збільшитися до 20 млрд кубометрів на рік - тобто, за неповних п'ять років приріст мав скласти більше 4 млрд кубометрів нарік.

У 2018 році АТ "Укргазвидобування" видобуло на 1 млрд кубометрів менше газу, ніж планувалося за програмою, - 15,5 млрд кубометрів замість 16,5 млрд.

Крім того, було скориговано загальний обсяг видобутку на 2019 рік: компанія заявила, що видобуто 15,7 млрд кубометрів замість 18,3 млрд кубометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-