Укртрансгаз в рамках анбандлінгу з наступного року відокремить Оператора ГТС

Укртрансгаз в рамках анбандлінгу з наступного року відокремить Оператора ГТС

Інфографіка
Укрінформ
АТ "Укртрансгаз" із 1 січня 2020 року здійснить юридичне відокремлення ТОВ «Оператор ГТС України».

Про це повідомляє пресслужба УТГ у Facebook.

"З 1 січня 2020 року відбудеться юридичне відокремлення ТОВ «Оператор ГТС України». У подальшому володіти та керувати ним буде ПАТ «Магістральні газопроводи України», підпорядковане Міністерству фінансів України. Обрана модель забезпечує незалежність нового оператора ГТС від Групи Нафтогаз України - Naftogaz, повне відокремлення діяльності з транспортування газу від діяльності з його видобування та постачання", - йдеться у повідомленні.

Укртрансгаз зазначив, що український уряд підтвердив ефективність підготовки до відокремлення Оператора ГТС України та остаточно затвердив формат роботи майбутнього Оператора – ISO модель (Independent System Operator).

"Погоджено детальний план дій, де серед головних кроків – проходження сертифікації Оператора, внесення необхідних законодавчих змін та завершення внутрішньої реорганізації", - додали в УТГ.

Читайте також: Укртрансгаз заповнив шість із десяти газосховищ

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів на засіданні 18 вересня 2019 року ухвалив рішення про оновлення плану анбандлінгу НАК "Нафтогаз України", а також про передачу ПАТ "Магістральні газопроводи України" до Міністерства фінансів.

Як відомо, анбандлінг - це відокремлення діяльності з транспортування природного газу (діяльності оператора ГТС) від видобутку і постачання природного газу та електричної енергії. Здійснюється на виконання ст. 9 Директиви 2009/73/ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-