У Міністерстві пояснили, коли в Україні запрацює накопичувальна пенсійна система

У Міністерстві пояснили, коли в Україні запрацює накопичувальна пенсійна система

Укрінформ
Повноцінне запровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні потребує створення відповідної інфраструктури.

Про це сказала міністр соціальної політики Юлія Соколовська в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”, інформує пресслужба відомства.

“Щоб була накопичувальна система, спочатку потрібно створити дизайн: хто платить, скільки відсотків, зробити актуальні розрахунки, чи це буде вигідно людині. Плюс, накопичення – це довгі гроші, тобто збереження... Зазвичай, це працює так, що кошти інвестуються, а значить має бути ринок, куди можна інвестувати. На сьогодні в України такого ринку фактично немає. Ви знаєте, що був прийнятий законопроєкт про спліт – в ньому також є питання регулювання недержавних пенсійних фондів, Комісії з цінних паперів фондового ринку. Це вірогідно перші кроки, про які можна сказати, що якщо будемо рухатися в цьому напрямку ефективно, то за якийсь період часу зможемо запровадити і накопичувальну систему”, - сказала Соколовська.

За її словами, впровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні буде відбуватися з урахуванням провідних світових практик.

Читайте також: ПФУ завершив фінансування пенсійних виплат за вересень

При цьому, наголосила Соколовська, важливою є інформаційна кампанія щодо пояснення суті реформи.

“Я вважаю, що з нашою пенсійною системою: хоч це накопичувальна, хоч солідарна, насправді людина не розуміє, скільки вона отримає пенсії, сплачуючи ЄСВ. Це також проблема, і я б хотіла наступними місяцями цим зайнятися, просто людям пояснити, як працює наша солідарна система”, - додала міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-