Збитки Миколаївгазу зросли на 65% - опалювальний сезон під загрозою

Збитки Миколаївгазу зросли на 65% - опалювальний сезон під загрозою

Укрінформ
Сума збитків АТ «Миколаївгаз» у 2019 році становитиме 400 млн грн, що на 65% більше, ніж у 2018 році.

Про це повідомили у прес-службі ПАТ "Миколаївгаз".

«Сума збитків АТ «Миколаївгаз» у 2019 році складе 400 млн гривень. Це на 65% більше, ніж в 2018 році. Поточний рік стане третім роком підряд, коли для АТ «Миколаївгаз» діє економічно необґрунтований тариф, який НКРЕКП не передивляється з 2017 року. З урахуванням минулих років, загальна сума збитків компанії досягне 721 млн гривень», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що головною причиною критичного стану, в якому зараз знаходиться Миколаївгаз – це збитковий тариф на розподіл газу.

Кошти тарифної виручки є основним джерелом для здійснення ремонту та модернізації газових мереж. Спровокована НКРЕКП фінансова криза призведе до того, що до початку опалювального сезону 2019/2020 років у Миколаївській області 105 газорегуляторних пунктів опиняться в аварійному стані, а довжина газопроводів, що не придатні до експлуатації, досягне 360 км.

Читайте також: Опалювальний сезон у Києві "під питанням" — депутати не збиралися вже 4,5 місяця

Крім того, відтік кваліфікованих кадрів через низьку заробітну плату також негативно позначається на діяльності підприємства. Так, за останні три роки з компанії пішли 917 спеціалістів. Кадрова нестача становить 266 вакансій.

Неадекватні тарифи загрожують зривом наступаючого опалювального періоду. Якщо найближчим часом не вирішити проблему дискримінаційних тарифів, які вже у 3 рази менше необхідного рівня, то робота Миколаївгазу буде паралізована.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-