Нарахування ПДВ у вересні збільшилися майже на 3 мільярди - голова ДПС Верланов

Нарахування ПДВ у вересні збільшилися майже на 3 мільярди - голова ДПС Верланов

Укрінформ
За оперативними даними, сума нарахованого податку на додану вартість у вересні, за результатами діяльності у серпні, склала 19,8 млрд грн, що на 2,9 млрд грн, або на 17,2% більше аналогічного періоду минулого року (16,9 млрд грн).

Про це повідомляє пресслужба Державної податкової служби України.

Як наголосив голова ДПС Сергій Верланов, «вказаний результат було забезпечено завдяки ефективній аналітичній роботі та ефективному адмініструванню ПДВ, у тому числі відпрацюванню ризикових операцій органами ДПС».

На своїй сторінці у Фейсбуці Верланов зазначив, що «наполеглива аналітична робота вже дозволяє приносити мільярди у державний бюджет. Без «маски-шоу», без «пресування» платників податків, без ганебних «планових штрафів»». За його словами, «нова податкова обирає інші методи. Щоденна робота з індикаторами, показниками та ризиками, аналітичне відпрацювання сектору мінімізаторів, співпраця з Мінфіном та СБУ – вже дає результат. При цьому, база оподаткування майже не змінилася, але майже на три мільярди гривень більше прийде до державного бюджету від податку на додану вартість».

Читайте також: У податковій пояснили, хто може працювати без реєстраторів розрахункових операцій

За інформацією пресслужби ДПС, співвідношення задекларованого податку до обсягів реалізації склало 2,7% проти 2,3 у аналогічному періоді минулого року. При цьому обсяг постачання у серпні 2019 року збільшився у порівнянні із серпнем 2018 року лише на 2,2% (з 723 до 739 млрд грн).

В цілому, нарахування податку на додану вартість у 2019 році зросло на 12,8 відсоткових пункти. Так, у 2019 році нараховано податку 152,6 млрд грн, що на 17,5 млрд грн більше аналогічного періоду минулого року (135,1 млрд грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-