Новою очільницею МВФ стала Крісталіна Георгієва

Новою очільницею МВФ стала Крісталіна Георгієва

Укрінформ
Виконавча рада Міжнародного валютного фонду офіційно обрала Крісталіну Георгієву наступним директором-розпорядником МВФ на п'ятирічний термін.

Повноваження нової глави Фонду набувають чинності 1 жовтня, повідомили Укрінформу в міжнародній фінансовій організації.

"Для мене велика честь бути обраною директором-розпорядником МВФ, і я вдячна за довіру, яку члени Фонду та Виконавчий комітет надали мені. Хочу віддати належне моїй попередниці Крістіні Лагард, великому лідеру та шанованому другу, чиє бачення та невтомна праця багато сприяли для постійного успіху Фонду", - наголосила нова очільниця МВФ.

Вона підкреслила, що очолювати Фонд зараз є великою відповідальністю через невтішні прогнози щодо глобального зростання, збереження напруги у світовій торгівлі та високий історичний рівень боргів.

"Наш прямий пріоритет – допомогти країнам мінімізувати ризики кризи та бути готовими впоратися зі спадами. Проте ми не повинні відвертати уваги від нашої довгострокової мети – підтримання обґрунтованої кредитно-грошової, фіскальної та структурної політики з метою зміцнення економіки та покращення життя людей", - заявила Георгієва.

Це, за її словами, також означає відповідь на виклики нерівності, кліматичних ризиків та швидких технологічних змін.

Читайте також: У МВФ назвали ТОП-теми переговорів з українським урядом

Як повідомляв Укрінформ, Крісталіна Георгієва – єдина кандидатка, яка претендувала за процедурою на посаду директора-розпорядника МВФ.

Георгієва народилася в 1953 році, має докторський ступінь Університету національної і світової економіки Софії. Навчалася в Лондонській школі економіки, Массачусетському технологічному інституті, у Гарвардські школі бізнесу. З 1993 року працювала у Світовому банку на різних посадах. З 2004 по 2007 рр. вона була призначена директором Постійного представництва СБ у Російській Федерації. Володіє англійською, російською, французькою мовами.

Після цього очолювала напрям стійкого розвитку Світового банку, з 2008 по 2010 рр. була віце-президентом Групи Світового банку. З лютого 2010 року по грудень 2016 року Георгієва працювала в Єврокомісії комісаром ЄС з питань міжнародного співробітництва. Після цього й до останнього часу вона перебувала на посаді головного виконавчого директора Світового банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-