Харківський тракторний представить новинки на агрофорумі у Кропивницькому

Харківський тракторний представить новинки на агрофорумі у Кропивницькому

Укрінформ
Харківський тракторний завод (ХТЗ) планує представити оновлені моделі техніки на міжнародному агрофорумі у Кропивницькому з 25 по 28 вересня.

Як повідомляє офіційний сайт ХТЗ, що входить до групи DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського, серед новинок харків'яни продемонструють оновлений гусеничний трактор ХТЗ-181.20-07. Він отримав істотні конструктивно-інженерні оновлення ходової системи, а також гумовотросові гусениці шириною 645 мм, розширену колію у 1 680 мм, посилену раму і навісну систему, якою комплектуються серійні колісні трактори виробництва ХТЗ.

Як зазначається у повідомленні, «конструктори відзначають, що подібного роду трактори є унікальними, тому що використання гусениці, на відміну від коліс, дозволяє максимально зберегти ґрунт. Такий ефект досягається за рахунок зниження питомого тиску на ґрунт і виключення буксування завдяки збільшеній площі контакту гусениць з поверхнею і рівномірному розподілу ваги трактора».

«Наявність гумовотросової гусениці істотно збільшує можливості експлуатації подібних тракторів, зокрема дозволяє машинно-тракторним агрегатам пересуватися по дорогах загального користування», - підкреслив Сергій Булава, головний інженер з агротехнологій ТД «ХТЗ».

На виставці в Кропивницькому також буде представлено оновлений трактор ХТЗ-150К-09.172.10, раніше відомий як Т-150К, в новому облицюванні і з двигуном 180 кінських сил, а також ХТЗ-248К.20 - він отримав нову сучасну рульову колонку, оновлений інтер'єр кабіни, подовжену задню напівраму, нову гідравлічну систему з двома насосами на 190 літрів, а також оновлену навісну систему.

Читайте також: Міжнародна агровиставка у Кропивницькому стартує на рекордній для України площі

ХТЗ – найбільше в Україні машинобудівне підприємство, засноване у 1930 році. Ярославський купив ХТЗ у 2016 році, коли підприємство перебувало у кризовому стані. DCH відновила виробництво, а інженери заводу кардинально поліпшили якість модернізованої техніки. Трактори виробництва ХТЗ комплектуються двигунами відомого світового виробника Iveco.

На сьогодні ХТЗ – єдиний в країнах колишнього СНД виробник як колісних, так і гусеничних тракторів. Його техніка, крім України, постачається і на зовнішні ринки - Молдова, Казахстан, Вірменія, Польща, Болгарія, Румунія, Литва та Грузія. Найдальша точка поставок - Нова Зеландія, вивчається можливість поставок на ринки країн регіону Океанія і на Африканський континент.

Як повідомили у пресслужбі компанії, у рамках проєкту з редевелопменту території заводу групою DCH буде створена сучасна багатофункціональна екосистема для бізнесу «Екополіс ХТЗ», що складається з індустріального парку, технопарку, логістичного комплексу, торгового кластера, дослідницького, освітнього і медичного центрів. Оціночний обсяг інвестицій, які будуть вкладені в редевелопмент території ХТЗ до 2032 року, становить 2-3 мільярди доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-