В альтернативні джерела виробництва тепла уже інвестували 500 мільйонів євро - Савчук

В альтернативні джерела виробництва тепла уже інвестували 500 мільйонів євро - Савчук

Укрінформ
У розвиток виробництва теплової енергії з альтернативних джерел в Україні з 2017 року інвестували 500 млн євро.

Про це під час форуму Biomass for Energy 2019 повідомив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З початку 2015 року зайшло 500 млн євро інвестицій у виробництво тепла з інших видів палива. У першу чергу, заміщується газ", - розповів Савчук.

За його словами, розвиток виробництва тепла з альтернативних видів палива триватиме завдяки статті 20 Закону «Про теплопостачання», відповідно до якої Держенергоефективності оприлюднює розраховані середньозважені тарифи на теплову енергію, вироблену з використанням газу, а органи місцевого самоврядування можуть встановлювати підприємствам тарифи на теплову енергію з відновлюваних джерел на рівні 90 % від оприлюднених середньозважених тарифів.

Читайте також: В Україні створять Фонд зелених інвестицій

"У 2014 році Україна за такими категоріями споживачів, як населення, ТКЕ, бюджетна сфера, споживала 24 млрд кубометрів газу, а вже у минулому році - 18 млрд кубометрів. Це чимало. Великий внесок у це зробила Біоенергетична асоціація", - сказав Савчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-