ДБР з'ясовує, як порт Южний

ДБР з'ясовує, як порт Южний "накрутив" у 9 разів на списаних тепловозах

Фото
Укрінформ
Працівники теруправління Державного бюро розслідувань у Києві розслідують привласнення коштів державного підприємства «Морський торговельний порт Южний» під час придбання неякісного обладнання за завищеними цінами.

Про це інформує пресслужба відомства.

"До схеми привласнення коштів причетні службові особи Міністерства інфраструктури України та ДП «Морський торговельний порт Южний». Зловживаючи службовим становищем, вони вчинили протиправні корупційні дії під час організації та проведення державних закупівель тягового рухомого складу для ДП «Морський торговельний порт «Южний»”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2018 році керівництво держпідприємства уклало договір на постачання двох тепловозів за ціною 26 мільйонів гривень та перерахувало постачальнику аванс у розмірі 50% суми.

Проте, за висновками експертів, реальна вартість тепловозів становить майже 3 мільйони гривень. Крім того, перед поставкою до України вони були списані з балансу залізниці однієї з країн СНД у зв’язку з незадовільним технічним станом.

Читайте також: У порту «Южний» викрили фінансові махінації з тепловозами

"Продукція була придбана за завищеними цінами та не відповідає технічним вимогам. Більше того, деякі одиниці придбаного товару перебувають в аварійному стані", - наголошують у ДБР.

Під час обшуків у Києві та Одесі в офісних приміщеннях, порту та за адресами проживання учасників кримінального провадження слідчі вилучили документацію, яка підтверджує протиправні дії.

Фото: dbr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-