В Україні майже на чверть знизили тариф постачальника

В Україні майже на чверть знизили тариф постачальника "останньої надії"

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на 23,7% знизила тариф на електроенергію постачальника "останньої надії" (ПОН), яким до кінця 2020 року призначено ДП "Укрінтеренерго".

Постанова комісії "Про встановлення тарифу на послуги постачальника «останньої надії» на IV квартал 2019 року" була ухвалена на сьогоднішньому засіданні, повідомляє пресслужба регулятора.

Тариф Укрінтеренерго на четвертий квартал становитиме 373,77 грн за МВт-год. При розрахунку нового тарифу НКРЕКП врахувала фактичні ціни на електроенергію на ринку "на добу наперед" за липень-серпень.

Відповідно до закону "Про ринок електричної енергії", постачальник "останньої надії" визначається урядом за результатами конкурсу. Оскільки конкурс не відбувся, у грудні 2018 року уряд призначив ДПЗД «Укрінтеренерго» постачальником «останньої надії» на період до 1 січня 2021 року.

Тариф на послуги тимчасово призначеного ПОН встановлюється НКРЕКП згідно із затвердженою нею методикою.

Чинний тариф Укрінтеренерго становить 486,06 грн за МВт-год. (без ПДВ), він був затверджений Нацрегулятором ще у грудні 2018 року.

Читайте також: Коболєв розповів про тарифи на транзит російського газу

Як повідомялось, постачальник "останньої надії" забезпечує споживача електроенергією протягом 90 календарних днів за високими тарифами у разі відсутності договору з іншим постачальником.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-