Fitch підвищило рейтинги Ощадбанку та Привату

Fitch підвищило рейтинги Ощадбанку та Привату

Укрінформ
Рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгострокові рейтинги Ощадбанку та ПриватБанку з "В-" до "В", прогноз – позитивний.

Про це повідомили у пресслужбі фінустанов.

"24 вересня 2019 року Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило рейтинг Ощадбанку (Long-Term Foreign and Local Currency Issuer Default Ratings – довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній і національній валюті) з "В-" до "В". Прогноз – "позитивний", - ідеться в повідомленні Ощадбанку

Рейтинг фінансової стійкості (Viability Rating) банку ("b-") також поставлений на перегляд в бік підвищення (Rating Watch Positive – RWP).

RWP "відображає очікування Fitch, відповідно до яких посилення макроекономічної стабільності в Україні, достатньо хороші економічні перспективи, а також подальша стабілізація кредитного профілю держави повинні мати позитивні наслідки для кредитоспроможності банку як самостійної одиниці. Погляд Fitch на операційне середовище в Україні також враховує показники, що свідчать про відновлення банківського сектору, покращення загального рівня платоспроможності та зниження ризиків рефінансування", - цитує пресслужба висновки рейтингового агентства.

Окрім позитивних подій, згаданих вище, агентство також зазначило покращення здатності державних органів влади України надавати, за необхідності, підтримку банку. При цьому "схильність" держави до надання підтримки Ощадбанку є "високою", зважаючи на його "100% державну власність, високу системну важливість, а також уже відомі факти надання такої підтримки за інших урядів".

Читайте також: Fitch підвищила рейтинги трьох українських міст

У пресслужбі додали, що короткостроковий рейтинг Ощадбанку в іноземній валюті підтверджено на рівні "В", національний довгостроковий рейтинг – на рівні "АА (ukr)" із стабільним прогнозом.

Як повідомили Укрінформу у пресслужбі ПриватБанку, агентство Fitch Ratings повідомило про підвищення довгострокових рейтингів дефолту емітента (РДЕ) ПриватБанку в іноземній і національній валюті на рівні "B" з позитивним прогнозом".

Рейтинг підтримки (SRF) ПриватБанку також підвищено до рівня відповідно "B", рейтинг життєздатності (VR) підтверджено на рівні "b" з переглядом на підвищення. При цьому рейтинг SRF відображає думку Fitch про потенційну державну підтримку банку, якщо вона знадобиться, з урахуванням високої системної важливості банку.

Читайте також: Fitch Ratings підвищило довгостроковий кредитний рейтинг "Нафтогазу"

За інформацією Fitch, короткострокові РДЕ в іноземній валюті ПриватБанку підтверджено на рівні "B", а національні довгострокові рейтинги – на рівні "AA (ukr)", що відображає високу кредитоспроможність банку порівняно з іншими банками у межах України.

Аналітики Fitch Ratings зазначають, що державна власність ПриватБанку не є стратегічною, оскільки вона виникла в результаті порятунку банку під керівництвом держави, і влада планує позбутися контрольного пакета ПриватБанку, можливо, через IPO, до кінця 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-