У Миколаєві за участю корейської компанії відкривають зерновий термінал

У Миколаєві за участю корейської компанії відкривають зерновий термінал

Укрінформ
У Миколаєві корейська компанія Posco International і українська Orexim Group відкривають новий зерновий перевантажувальний термінал.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у пресслужбі Orexim Group.

«24 вересня корейська компанія Posco International і українська Orexim Group відкривають зерновий термінал. Він побудований на базі «Миколаївського КХП». Потужність одночасного зберігання становить понад 140 тисяч тонн», - йдеться у повідомленні.

З нагоди відкриття терміналу до Миколаєва приїхали посол Республіки Корея в Україні пан Квон Кі Чанг та корейський консул Кванг-Хьон Со. На зустрічі з дипломатами міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич запевнив, що місто відкрите для інвестицій.

«Сьогодні наше місто дружнє, привітне, відкрите світу. У нас ведуть бізнес такі міжнародні компанії як COFCO Agri, PepsiCo, Bunge Ltd та інші. Масштабні інвестиційні проєкти реалізовують і українські корпорації, наприклад, Нібулон», - наголосив мер.

З новим терміналом Posco планує збільшити експорт зерна з України до 3 млн т в рік. Також в планах створити власний парк залізничних вагонів.

Читайте також: Зернові зібрали із 70% прогнозованих площ

Як повідомляв Укрінформ, південнокорейська Posco після дворічних перемовин придбала контрольний пакет акцій зернового терміналу групи компаній Orexim у Миколаєві і у лютому 2019 року стала власником 75% зернового терміналу у Миколаївському порті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-